Olympiakumppanuus TV5:lla on kanava tunteisiin

Talviolympialaiset ovat yksi suomalaisia eniten kiinnostavista urheilutapahtumista ja niihin liittyy lukemattomia tunteikkaita muistoja: Voitonhetkiä ja menestystä, sankareiden kannustamista ja pettymyksiä tappion hetkellä, ennen kaikkea riemukasta yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa.
 
Helmikuussa 2018 Discovery Networks Finland tarjoaa mainostajalle ennennäkemättömän yhteistyömahdollisuuden, kun talviolympialaiset alkavat Pyeongchangissa. Tuolloin suomalaiset kokoontuvat katsomaan olympiakiekkoa ja muita olympialähetyksiä TV5:lla, ja mainostajalla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä osaksi tv:n kiistatta suurinta ilmiötä.
 
Discovery esittää miesten jääkiekon yksinoikeudella TV5- ja Eurosport -kanavilla. TV5-kanavalla nähdään kaikki Suomen pelit sekä välierä- ja mitaliottelut. Asiantuntevan jääkiekkostudion lisäksi tarjoamme päivittäiset huippuhetket viihdyttävässä paketissa. Mainostajalle on tarjolla kattavia sponsorointi- ja spottipaketteja, sekä muita kiinnostavia yhteistyömahdollisuuksia.
 
Urheilusponsorointiin ja olympialaisiin liitetään lukuisia positiivisia mielikuvia. Näkyvyys olympialaisissa antaa brändille uskottavuutta, erottaa sen kilpailijoista ja lisää kiinnostusta brändiin. Nyt mainostajan kannattaa varmistaa paikkansa talven jännittävimmissä sisällöissä.
 
Kysy lisää olympiakumppanuuksista:
 
Mari Kauppinen
Sales Group Manager
Discovery Networks Finland Oy
 
+358 44 531 3753
 
Lähde: Sponsor Insight, Sponsor Navigator 2017, Sponsor Tracker
 

2018 PYEONGCHANGIN TALVIOLYMPIALAISET TV5:LLA

 

TV5 esittää Pyeongchangin talviolympialaisten ajan 9.-25.2.2018 runsaasti olympiaohjelmaa. Suomen miesten jääkiekkopelit ja olympialaisten ratkaisupelit nähdään TV5:lla yksinoikeudella. Koko kiekkoturnaus on nähtävissä Eurosport Playerissa.
TV5 esittää päivittäin olympialaisten kohokohtia kahdessa ohjelmassa 19-21. Lisäksi luvassa on suoria lähetyksiä ja koosteita muista lajeista.
Olympialaisten tapahtumia seurataan tiiviisti myös osoitteessa https://www.eurosport.fi/olympialaiset/

Päivän parhaat

Joka päivä TV5 klo 19-20 ja uusintana klo 23-00

Kiira Korpi, Sami Hedberg ja Juhani Henriksson luotsaavat TV5:lla 2018 talviolympialaisten ajan Päivän parhaat -ohjelmaa. Ohjelma pureutuu asiantuntevasti päivän tärkeimpiin ja suomalaisittain puhutuimpiin tapahtumiin Etelä-Koreassa. Korven, Henrikssonin ja Hedbergin juontama ohjelma on ennennäkemätön yhdistelmä huippu-urheilua ja viihdyttävää sisältöä.

Etelä-Koreasta ohjelmaan raportoivat kokeneet urheilutoimittajat Kaj Kunnas, Laura Ruohola ja Toni Roponen. Päivän parhaat -showssa vierailee päivittäin asiantuntijoita, tunnettuja urheilijoita ja viihdemaailman tähtiä. Kaikki kisoihin liittyvät puheenaiheet ja kohut käydään läpi.

Jääkiekkostudio ja Leijonien pelit

Jääkiekkostudio

Joka päivä TV5 klo 20-21 ja uusintana klo 00-01

Joka päivä klo 20-21 nähtävä Jääkiekkostudio seuraa tarkasti Leijonien ja muiden joukkueiden tekemisiä maailman kovimmassa kiekkoturnauksessa. Minna Korkanja Juhani Henrikssonin juontamassa ohjelmassa esitellään Leijonien ja koko turnauksen suurimmat tähdet. Vauhtia ohjelmaan tuovat highlight-koosteet, kansainväliset tähdet, unohtumattomat tapahtumat Leijonien historian varrelta sekä päivittäiset TOP5-suoritukset. Ohjelmassa on mukana koko jääkiekkotiimi.

Jääkiekko-ottelut

TV5 esittää miesten olympiaturnauksesta kaikki Suomen ottelut ja ratkaisupelit

Eurosport Player esittää turnauksen kaikki ottelut suomalaisella selostuksella

TV5:n olympiakiekkolähetykset ovat kattavia kokonaisuuksia, joissa otteluiden ennakkoasetelmia, kulkua ja lopputulosta analysoivat asiantuntijatiimit sekä Pyeongchangissa että kotistudiossa. Ottelutapahtumiin uppoudutaan niin pelaajien, valmennuksen kuin fanienkin näkökulmasta. Luvassa on suoraa puhetta ja suuria tunteita. Suomen pelit ja osan muista merkittävistä kamppailuista selostaa Oskari Saari, jonka asiantuntijana selostamossa toimii Kimmo Timonen. Etelä-Korean kiekkoselostamossa toimivat myös J-P Jalo, Tuomo Ruutu ja Alpo Suhonen. Lisäksi osan otteluista selostaa Julius Vauhkonen asiantuntijanaan Tuomas Grönman. Vauhkonen on äänessä myös keskeisimmissä naisten otteluissa, joissa asiantuntijana kuullaan Saija Tarkkia. Suomen miesten pelit ruotsiksi selostaa Julius Vauhkonen.

Kotistudiomme, Studio Viiden, isäntä Juhani Henriksson pui pelitapahtumia Teemu Selänteen ja Tuomas Grönmanin kanssa. Etelä-Koreassa Minna Korkalla on Suomen peleissä studioasiantuntijanaan Tuomo Ruutu.

Oman harvinaisen mausteensa Suomen otteluihin tuo myös suora raportointi jään tasalta, vaihtoaitioiden välistä. Sieltä tunnelmat välittää vuoden radiojuontajaksikin ehdolla ollut sanavalmis Juha Valvio. TV5:n ja Eurosportin jääkiekkotoimittajina halleilla häärivät Kaj Kunnas ja Sebastian Waheeb. Fanien pulssia tunnustelee raporteissaan ”kiekkokansanedustaja” Jethro Rostedt.

Muut lähetykset

TV5 näyttää miesten jääkiekon lisäksi laajan kattauksen muita olympialajeja. Muun muassa ampumahiihdon ja mäkihypyn kiinnostavimmat kilpailut näkyvät suorana ja suomeksi selostettuina.

TV5:lle olympialähetyksiä selostavat:

Ampumahiihto: Henry Järvinen ja Riikka Sarasoja-Lilja (kuvassa keskellä)
Mäkihyppy: Hannu-Pekka Hänninen (kuvassa vasemmalla) ja Jani Klinga
Maastohiihto: Tommy Rundgren (kuvassa oikealla) ja Riikka Sarasoja-Lilja
Lumilautailu: Mikko Suursalmi ja Risto Mattila
Naisten jääkiekko: Julius Vauhkonen ja Saija Tarkki
Alppihiihto: Petra Olamo ja Sami Uotila
Yhdistetty: Hannu-Pekka Hänninen ja Jani Klinga
Kelkkailu: Velimatti Sutela

Discovery esittää Pyeongchangista yksinoikeudella kaiken miesten jääkiekon sekä olympiaohjelmaa 19-21 aikaikkunassa. TV5:lla ja Eurosport Playerissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä olympialaisista

Kenellä on olympialaisten televisiointioikeudet Suomessa?

Discovery Communications on hankkinut olympialaisten laajat televisiointi- ja multimediaoikeudet Euroopassa vuosiksi 2018-2024. Suomessa Discovery on tehnyt 2018 Pyeongchangin talviolympialaisista ja 2020 Tokion kesäolympialaisista Ylen kanssa alilisensointisopimuksen. Sopimuksen mukaan Discovery esittää Pyeongchangista yksinoikeudella kaiken miesten jääkiekon sekä olympiaohjelmaa 19-21 aikaikkunassa.

Mistä näen Suomen miesten jääkiekkopelit?

TV5 esittää Suomen miesten jääkiekkopelit, välierät ja mitaliottelut suorina lähetyksinä. Kaikki miesten olympiaottelut näkyvät suorana Eurosport Player -palvelussa. Lisäksi Eurosport 2 -kanava esittää osan otteluista. Suomen ottelut selostetaan TV5:lla suomeksi ja ruotsiksi, Eurosport 2 -kanavalla Suomen pelit esitetään englanninkielisellä selostuksella. Eurosport Player -palvelussa kaikki ottelut selostetaan suomeksi.

En asu TV5:n näkyvyysalueella, miten voin seurata miesten jääkiekkoa?

Kaikki miesten olympiaottelut näkyvät suorana Eurosport Player -palvelussa, jonka hinta olympialaisten ajaksi on 9,99 eur. https://www.eurosport.fi/

Olympialaiset ovat yhteiskunnallisesti merkittävä urheilutapahtuma. Eikö minulla ole oikeus nähdä ne ilmaiseksi?

Lähetämme olympialaiset yhdessä verovaroin rahoitetun Yleisradion kanssa. Jo yksistään YLE:n lähetykset täyttävät lain asettaman velvoitteen. Lisäksi tarjoamme runsaasti lähetyksiä olympialaisista mainosrahoitteisilla kanavillamme, joiden näkyvyysalueen peitto täyttää lain vaatimat velvoitteet. Olympiaohjelmatarjonta on suomalaisille näissä talviolympialaisissa laajempi kuin koskaan.