FAQ

Miksi en saa kanavaa näkyviin?

Kanavakohtaiset ohjeet löytyvät kanavaesittelyistä.

Miksi kanava ei näy asuinpaikkakunnallani?

Kanavat näkyvät dvb-t -verkon eli maanpäällisen digi-tv -verkon eri kanavanipussa. Kanavat eivät voi itse valita, mihin nippuun ne kuuluvat. Jokaisen kanavan näkyvyysalueen voi tarkistaa Digitan näkyvyysalueet-sivulta.

Otamme mielellämme vastaan palautetta sekä ehdotuksia näkyvyysalueisiin liittyen.

Millä perusteella ohjelmien ikärajat määritellään?

Vapaasti katsottavat kanavamme noudattavat viestintäviraston antamia suosituksia ja televisioyhtiöiden yhteisesti sopimia sääntöjä ohjelmien ikärajoissa ja esitysajoissa. Nykyisen käytännön mukaan alle 16-vuotiaille haitallisia ohjelmia ennen klo 21.00 ja alle 18-vuotiaille haitallisia ohjelmia ennen klo 23.00.

MEKU eli Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus kouluttaa ikärajaluokittelijat, ja kaikilla kanavilla on sama ohjeistus ja koulutus.

Miksi TV5/Kutonen/Frii/TLC ei näytä elokuvien lopputekstejä kokonaan?

Kaupalliset tv-kanavat ympäri maailmaa eivät useimmiten näytä elokuvien lopputekstejä kokonaan. Olemme kansainväliseen tyyliin valinneet saman linjan.

Minuuttikohtaisten katsojamäärien perusteella hyvin harva katsoo elokuvien lopputekstit. Sama ilmiö on havaittavissa elokuvateattereissa, kun moni katsoja poistuu elokuvasalista heti kun lopputekstit alkavat.

Ymmärrämme, että suuri elokuvien ystävä jää tässä hieman paitsioon ja pahoittelemme sitä. Lisätietoa elokuvista on kuitenkin helposti saatavilla muun muassa internetissä.

Miksi joidenkin ohjelmien alkamisajat vaihtelevat viikosta toiseen?

Ohjelmien alkamisaikojen vaihtelut johtuvat siitä, että kanavamme näyttävät runsaasti elokuvia, joiden pituus vaihtelee huomattavastikin. Tämä aiheuttaa muutoksia lyhyempien sarjojen alkamisaikoihin.

Miksi ohjelma alkaa myöhemmin tai kestää kauemmin kuin ohjelmatiedoissa ilmoitetaan?

Ohjelman pituus (joka saattaa vaihdella jaksokohtaisesti) sekä mainonnan määrä vaikuttavat yksittäisen ohjelman lopulliseen kestoon. Ohjelmatiedot annetaan ulos aiemmin, kun taas viimeistely mainonnan osalta tapahtuu vasta hieman ennen esitystä. Tämän vuoksi aiemmin ilmoitetut ohjelman alkamis- ja loppumisajat saattavat heitellä joillakin minuuteilla.

Tallentavien digiboksien nauhoitusmekanismeissa on eroja. Osa laitteista jättää automaattisesti tallennuksen loppuun ylimääräistä. Suosittelemme, että tallennuksiin laitetaan boksista riippumatta aina loppuun hieman ekstraa.

Miten saan selville kanavalla esitettävän trailerin esittäjän/kappaleen nimen?

Suurin osa trailereissa soivasta musiikista on ns. katalogimusiikkia tai musiikkia trailerin mainostamasta elokuvasta, jolloin esittäjän nimi ei välttämättä ole tiedossa. Mikäli trailerissa käytetään levymusiikkia, löydät tiedot musiikista trailerin alakulmasta.