Päivänsankarille onnea!

Yrityksessämme on pieni hauska tapa muistaa työntekijöitä syntymäpäivinä. Päivänsankarin työpisteelle ilmestyy lappu, joka oikeuttaa kahteen vapaavalintaiseen juomaan ja leivonnaiseen alakerrassamme sijaitsevassa Hima&Sali-ravintolassa.

Kypsänä aikuisena moni ei tee vanhenemisestaan enää numeroa, joten työnantajan lahjus lämmittää sitäkin enemmän. Itse keskikesällä syntyneenä todistin lapsuudessa katkerana vuodesta toiseen yleisökatoa kakkupöydässä. Siksi otan oman lappuni erittäin tosissaan, eikä kollegan ilmoitus lahjan väärinkäytöstä loman aikana naurattanut pätkääkään!

Minä ja suklaalevy emme tunnetusti mahdu samaan tilaan yhtä aikaa. Yllättäen viattomalla leivonnainen-sanan sisältävällä paperinpalalla on vastaava vaikutus. Tuossa se lepää työpöydällä ja tuijottaa. Joko on kakkutauon aika? Onko kiire, mites olisi päiväkahvit? Avaan ja suljen kirjekuorta, siirtelen lappua pitkin pöytää, on vaikea keskittyä mihinkään.

Kahden hengen kakkukuponki vaikuttaa myös työpaikan sisäisiin suhteisiin. Kenelle tarjoat kahvibreikin? Yhtäkkiä ympärillä parveilee ihmisiä. Pomo on varma valinta, mutta kannattaako kuitenkin pedata suhteita viereiselle osastolle?

Lopulta en enää kestä. Kainaloon ensimmäinen, jolla on aikaa keskeyttää hommat hetkeksi, ja juosten alakertaan pullalaarien ääreen. Tämä on loppupeleissä pahin osuus. Hima&Sali tunnetaan herkullisista porkkanakakuistaan. Vai josko sittenkään. Tuoreen pullan tuoksu kantautuu jo käytävään. Korvapuusti olisi kooltaan isompi. Vai pannacotta? Suklaakakku! Berliininmunkki!

kakkupala

Huh, siinä se nyt on, kärkeen kiilannut suklainen kaloripommi. Päiväkahvikaverina varmana valintana pomo, jolle todellisuudessa olin kiitollisuudenvelassa taannoisista syntymäpäiväkahveista. Pelin henki on luultua monimutkaisempi.

Enää vuosi, ja oma ruletti käynnistyy uudestaan. Sitä ennen on kuitenkin noin 39 mahdollisuutta ilmaiseen päiväkahvitaukoon. #ilovemyjob

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Blogi.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

elokuu 10, 2015, kello 14:10