Olympiahuumaa!

Huhtikuun lopussa juhlimme uutisia 2018 Pyeongchangin talviolympialaisten ja 2020 Tokion kesäolympialaisten televisioinnista. Discoverylla on kaikki molempien kisojen tv-oikeudet, vaikka osa oikeuksista alilisessoitiin myös Ylelle.

Pyeongchangissa vuonna 2018 Discovery pitää kokonaan itsellään kaikki miesten jääkiekon esitysoikeudet. Toisin sanoen kaikki Suomen kannalta tärkeät jääkiekkopelit ja Leijonien ottelut nähdään TV5:lla, muut lätkäpelit Eurosportilla. Lisäksi Discovery pitää yksinoikeuden esittää olympialaisia vapaasti katsottavilla kanavillaan iltaisin kahden tunnin ajan. Eli primetimessä olympiapäivän kohokohtia kaikista lajeista katsotaan vain Discoveryn kanavilta!

Tokion 2020 kisoista Discovery pitää itsellään kaksi myöhemmin valittavaa lajia, joista kumpikaan ei ole yleisurheilu. Yleisurheiluun oikeudet ovat sekä Discoverylla että Ylellä.

Ylen ja Discoveryn solmimaan sopimukseen kuuluu, että Yle voi tarjota molemmista olympialaisista viisi samanaikaista lajia digitaalisissa palveluissaan ja näistä enintään kaksi lajia samanaikaisesti televisiokanavilla. Discoveryn lähetysten määrää ei ole rajoitettu mitenkään.

Kaikki molempien kisojen maksu-tv-oikeudet ovat Discoveryn Eurosport-kanavilla.

Suomalaisille tämä kaikki tarkoittaa ennennäkemättömän laajaa olympiatarjontaa, ja olemme todella iloisia siitä. Pikkuleijonat ovat jo osoittaneet, että meillä on todella mitä odottaa 2018 talviolympialaisissa! Suomi voittoon!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Blogi.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

toukokuu 2, 2016, kello 14:59