Kesäloma loppui, ihanaa!

Alkukesän kynnyksellä sosiaalinen media täyttyy toinen toistaan iloisemmista lomanjulistusviesteistä. Tämä vuosi ei ollut poikkeus: menikö kesäkuun alusta päivääkään, ettei Facebookin newsfeediin ilmestynyt vähintään yksi lomapäivitys, kestosuosikkina ”lomalle lompsis!”

Mikäs näitä lueskellessa, yhden lomailo heijastuu hyvänä fiiliksenä myös muihin. Itsekin koin jälleen pakottavaa tarvetta ilmaista julkisesti jääväni vapaille ja suuntaavani seuraavaksi lentokentälle.

Kuukauden kesäloma yhteen putkeen teki tehtävänsä jo ensimmäisen viikon aikana. Ensin unohtui sähköpostin salasana, seuraavaksi oven hälytyskoodi, ja lopulta hetkellisesti pomon nimi. Nautin etelän lämmöstä ja Suomen hieman kirpakammasta suvesta täysin siemauksin miettimättä työasioita hetken vertaa.

Perinteisesti lomanloppumistuskailu starttaa viimeistään viimeisellä lomaviikolla. Pian kaikki on ohi! Liiteri jäi rakentamatta, vuoden halot hakkaamatta, valokuvat lajittelematta!

deski

Itse aloin haaveilla hiljaisesti töihinpaluusta viimeisen viikonlopun kynnyksellä seisoessani ruosteisten naulojen, laudanpätkien ja työkalujen keskellä remonttikotimme hävityksessä. Juuri ennen lomia aloitettu remppa oli seissyt ansiokkaasti koko kuukauden ajan. Ajatus siististä, ilmastoidusta toimistosta, omasta mukavasta työpisteestä ja rauhallisista jonkun muun tekemistä lounaista alkoi siintää mielessä lepokotina.

Muutama päivä sitten astelin takaisin sorvin ääreen aidosti hyvällä fiiliksellä, hallitsemattomassa puheripulissa ja täynnä intoa tarttua kiinni syksyn duuneihin. Loma on ihmisen parasta aikaa, mutta oikeasti parasta on työpaikka, johon tulee poissaollessa ikävä. Etenkin, kun toimiston muut aamuvirkut ovat yhä vapaalla, ja voin täten luukuttaa aamun ensimmäiset minuutit salaisesti musikaalihittejä niin, että kaapelin lasit tärisee.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Blogi.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

heinäkuu 30, 2015, kello 13:40