Impact Day 12.6.

12.6. jo viidettä kertaa järjestettävä Discovery Networksin Impact day jalkauttaa Discoveryn henkilökunnan maailmanlaajuisesti tekemään hyväntekeväisyystyötä. 4500 työntekijää 35 eri maasta osallistui 200 erilaiseen hyväntekeväisyysprojektiin. Discoveryn Suomen toimisto oli mukana kolmatta kertaa. Tänä vuonna Suomen henkilökunta sai mahdollisuuden rakentaa rullalautarataa Vuosaaressa, lajitella vaatteita Hope-järjestön tiloissa, jakaa ruokaa Hurstin leipäjonossa tai siivota Vallisaaren rantoja. Oli henkilökuntaamme jalkautuneena missä tahansa kohteessa, kaikki olivat liikkuttuneita ja innoissaan päivän annista, saimme auttaa sekä olla hyödyksi ja iloksi. Tässä kuvia päivän tapahtumista eri pisteissä.

 

 

Minä pääsin töihin Historialliseen Vallisaareen, joka  on kansainvälisesti arvokas linnoitus- ja luontokohde Helsingin edustalla, Suomenlinnan vieressä.  Vallisaari on hiljattain siirtynyt Puolustusvoimilta  Metsähallituksen luontopalvelujen haltuun, joka avaa saaren yleisölle ensi vuonna. Toistaiseksi saarella liikkuminen on luvanvaraista.

Vallisaaressa meitä isännöi Metsähallituksesta Hanna-Leena Keskinen, ja saimmekin nauttia erittäin asiantuntevan luonto-oppaan valaisevasta saarikierroksesta. Opimme muun muassa sen, että saarella esiintyy erittäin monipuolisesti erilaisia perhoslajikkeita ja myös sen, että saari jakaantuu erilaisiin vyöhykkeisiin. Ensin olimme tuulisella rantakalliolla ja seuraavassa hetkessä ihastuttavassa lehtimetsässä ja kaikkea siltä väliltä. Saarella on värikäs historia Suomen puolustuksen kriittisenä tukikohtana. Venäjän ja Ruotsin vallan aikaiset vaikutukset näkyvät saarella edelleen.

 

Kolmentoista hengen ryhmämme siivosi rantoja useamman tunnin. Urakkamme päätteeksi olimme keränneet roskaa 66 jätesäkillistä, useita autonrenkaita, styroksia ja vaikka mitä. Työn tulokset todella näkyivät. Tässä kuva kerätystä jäteröykkiöstä. 

 

 

Yksi iloinen yllätys ylitse muiden oli se, että löysimme rannalta pullopostia! Aikamme kesti ennen kuin saimme kirjeen ulos pullosta ja toden totta, se oli kirje!

Kirjeen lähetti porvoolainen 8-vuotias Nea 23.9.2013, joten hän on nyt 10-vuotias. Kirjeessä Nea pyytää lähettämään vastauksen hänelle kirjeessä olevaan osoitteeseen. Niinpä me Discoveryllä lähetämme hänelle pienen paketin, joka toivottavasti tuottaa paljon iloa.

 

Minulle elämäni ensimmäinen hyväntekeväisyyspäivä oli pysäyttävä kokemus. Ruumiilliseen työhön tottumattomana olin päivän päätteeksi väsynyt, mutta kiitollinen ja samalla järkyttynyt siitä välinpitämättömän roskaamisen määrästä. 

Ensi vuonna viimeistään meillä on mahdollisuus taas jalkautua eri kohteisiin ja nyt jo osaan odottaa tätä päivää innolla! Discoveryn henkilökunta postasi someen päivästä kuvia ja tunnelmia häshtägillä #OurImpact. Käy katsomassa Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa, mitä kaikkea saimme aikaan!

 

Hyvää ja aurinkoista kesää!

 

Posted in Blogi.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

heinäkuu 9, 2015, kello 14:16