Elokuvanautintoja vuoden jokaisena päivänä

Saamme välillä palautetta siitä, miksi esitämme usein samoja leffoja. Ajattelin avata asiaa.

Esitämme TV5:lla eniten elokuvia kaikista Suomen vapaasti katsottavista kanavista. Yhteensä esitämme kolmella vapaasti katsottavalla kanavallamme TV5:lla, Friillä ja Kutosella elokuvia noin tuhat kertaa vuodessa. Siis tuhat elokuvaesitystä 365 päivässä!

Isot Hollywoodin elokuvastudiot tuottavat kaikki yhteensä noin sata uutta elokuvaa vuodessa, ja näistä noin 40 parasta elokuvaa nähdään TV5:lla Suomen ensi-illassa joka vuosi. Lisäksi TV5:n elokuvista noin sata on kanavan ensi-iltoja.

Esitämme myös edellisten vuosien ensi-iltaleffoja, joita ei ole vielä montaa kertaa Suomen telkkarissa nähty. Ja tietenkin esitämme klassikoita, jotka keräävät kerta kerran jälkeen huippuyleisön. Välillä toki mukaan mahtuu jokin tusinaelokuva, jolla silläkin saattaa olla sopimuksessa useampi esityskerta. Elokuvat kun nimittäin maksavat. Ja paljon.

Ensi-iltaelokuva maksaa meille jopa satojatuhansia euroja. Siis satojatuhansia euroja. Tämä summa sisältää useita esityskertoja, ja kyllä, näillä hinnoilla ne kerrat melko varmasti käytetään.

Jokaiselle vuoden päivälle ei siis yksinkertaisesti riitä aina uutta ensi-iltaelokuvaa. Ja jos riittäisi, aika harvalla olisi varaa lyödä tiskiin kymmeniä tai jopa satoja tuhansia euroja per ilta. Sen kuitenkin lupaamme, että teemme kaikkemme, että jatkossakin TV5:lla on eniten ensi-iltoja ja Suomen parhaat leffat. Koska kukapa ei nauttisi hyvästä elokuvaillasta kotisohvalla. Itse odotan jo ensi lauantaina klo 21 Suomen tv-ensi-illassa nähtävää Oblivion -seikkailua. Toivottavasti tekin nautitte siitä!

 

Julia (OLGA KURYLENKO) and Jack (TOM CRUISE) hurtle through the air in the Bubbleship in Oblivion, an original and groundbreaking cinematic event from the visionary director of TRON: Legacy and producers of Rise of the Planet of the Apes.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Blogi.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

marraskuu 4, 2015, kello 15:33