TV5:n ja Eurosportin olympiatiimissä huippunimiä

TV5:n ja Eurosportin olympiatiimiin kuuluvat mm. kiekkotähdet Teemu Selänne, Kimmo Timonen ja Tuomo Ruutu sekä huippuvalmentaja Alpo Suhonen. Yksinoikeudella miesten jääkiekon esittävät TV5 ja Eurosport Player ovat Pyeongchangin 2018 talviolympialaisten ajan täynnä ohjelmaa myös
muista lajeista.

 

Etelä-Korean Pyeongchangin 2018 talviolympialaisiin on 100 päivää, ja Suomessa olympialaisten kaikki oikeudet omistava Discovery Networks on valmiina. Olympialaisten pääkanavina toimivat yhtiön vapaasti katsottava TV5 ja digitaalinen palvelu Eurosport Player, jotka esittävät miesten jääkiekon yksinoikeudella. Muita lajeja on alilisensoitu Ylelle, mutta niitä esittävät laajasti myös TV5, Kutonen, Eurosport Player ja Eurosportin tv-kanavat. Todellisen kisafanin valinta on Eurosport Player, joka esittää ainoana kanavana Suomessa kaiken olympialaisista – ja kaiken jääkiekosta.

– Olemme päässeet rakentamaan olympialaisiin unelmatiimimme parhaista ammattilaisista ja asiantuntijoista. Tämä tiimi on täynnä kokemusta ja näkemystä sekä mielenkiintoisia tarinoita aiemmista kisoista. Olen innoissani ja ylpeä päästessäni esittelemään tiimimme suomalaisille, Discovery Networks Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen sanoo.

Mukana TV5:n ja Eurosportin olympiatiimissä ovat muun muassa Teemu Selänne, Kimmo Timonen, Tuomo Ruutu, Alpo Suhonen, Tuomas Grönman, Saija Tarkki, Minna Korkka, Kaj Kunnas, Juha Valvio, Kiira Korpi, Sami Hedberg, Juhani Henriksson, Laura Ruohola, Toni Roponen, Sebastian Waheeb, Hannu-Pekka Hänninen, Risto Mattila, Riikka Sarasoja-Lilja ja Jani Klinga sekä tietenkin jääkiekkoselostajat Oskari Saari ja JP Jalo.

– Meillä on Discoveryllä myös kansainvälisesti erittäin kokenut ja laaja tuotantoryhmä. Mukana on ammattilaisia, jotka ovat tehneet olympialaisia vuosien ajan isoille kansainvälisille televisiokanaville. Aiomme tavoittaa nuoret katsojat aikuisten rinnalle, ja haluamme tuoda myös elämyksellisen ja viihteellisen kulman perinteisen asiantuntijuuden rinnalle. Eurosport lähettää olympialaisiin esimerkiksi oman snapchat-tiimin, joka tuottaa ennennäkemätöntä sisältöä kulisseista Eurosport-snapchat-kanaville. Lähetämme lisäksi Suomesta oman sosiaalisen median lähettilään Mikael Sundbergin eli Youtubesta tutun Mikirotan. Hän tuottaa sisältöä muun muassa meidän sosiaalisen median kanaviimme, Haajanen kertoo.

Lisäksi yhtiö tiedottaa vielä muutamasta vahvistuksesta loppuvuoden aikana.

 

Pyeongchangin talviolympialaisten asiantuntijat ja ohjelmat TV5:lla ja Kutosella 9.-25.2.2018

 

Talviolympialaiset 2018: Päivän parhaat

Joka päivä TV5 klo 19-20 ja uusintana klo 23-00

Kiira Korpi, Sami Hedberg ja Juhani Henriksson luotsaavat TV5:lla 2018 talviolympialaisten ajan Päivän parhaat -ohjelmaa. Ohjelma pureutuu asiantuntevasti päivän tärkeimpiin ja suomalaisittain puhutuimpiin tapahtumiin Etelä-Koreassa. Korven, Henrikssonin ja Hedbergin juontama ohjelma on ennennäkemätön yhdistelmä huippu-urheilua ja viihdyttävää sisältöä.

Etelä-Koreasta ohjelmaan raportoivat kokeneet urheilutoimittajat Kaj Kunnas, Laura Ruohola ja Toni Roponen. Päivän parhaat -showssa vierailee päivittäin asiantuntijoita, tunnettuja urheilijoita ja viihdemaailman tähtiä. Kaikki kisoihin liittyvät puheenaiheet ja kohut käydään läpi. Ohjelmassa mukana myös Sebastian Waheeb.

 

Talviolympialaiset 2018: Jääkiekkostudio

Joka päivä TV5 klo 20-21 ja uusintana klo 00-01

Joka päivä TV5:llä klo 20-21 nähtävä jääkiekkostudio seuraa tarkasti Leijonien ja muiden joukkueiden tekemisiä maailman kovimmassa kiekkoturnauksessa. Minna Korkan ja Juhani Henrikssonin juontamassa ohjelmassa esitellään Leijonien ja koko turnauksen suurimmat tähdet. Vauhtia ohjelmaan tuovat highlight-koosteet, kansainväliset tähdet, unohtumattomat tapahtumat Leijonien historian varrelta sekä päivittäiset TOP5-suoritukset. Ohjelmassa on mukana koko jääkiekkotiimi. (Tiimin tarkempi roolijako alla.)

 

Talviolympialaiset 2018: Jääkiekko-ottelut

TV5 esittää miesten olympiaturnauksesta kaikki Suomen ottelut ja ratkaisupelit

Eurosport Player esittää turnauksen kaikki ottelut suomalaisella selostuksella

Otteluita näkyy myös Eurosport 2-kanavalla

TV5:n olympiakiekkolähetykset ovat neljän tunnin kattavia kokonaisuuksia, joissa otteluiden ennakkoasetelmia, kulkua ja lopputulosta analysoivat asiantuntijatiimit sekä Pyeongchangissa että kotistudiossamme. Ottelutapahtumiin uppoudutaan niin pelaajien, valmennuksen kuin fanienkin näkökulmasta. Luvassa on suoraa puhetta, näyttävää grafiikkaa ja suuria tunteita. Suomen pelit ja osan muista merkittävistä kamppailuista selostaa Oskari Saari, jonka asiantuntijana selostamossa toimii Kimmo Timonen. Etelä-Korean kiekkoselostamossa toimivat myös J-P Jalo, Tuomo Ruutu ja Alpo Suhonen. Lisäksi osan otteluista selostaa Julius Vauhkonen asiantuntijanaan Tuomas Grönman. Vauhkonen on äänessä myös keskeisimmissä naisten otteluissa, joissa asiantuntijana kuullaan Saija Tarkkia. Suomen miesten pelit ruotsiksi selostaa Julius Vauhkonen.

Kotistudiomme, Studio Viiden, isäntä Juhani Henriksson pui pelitapahtumia Teemu Selänteen, Tuomas Grönmanin ja Alpo Suhosen kanssa. Etelä-Koreassa Minna Korkalla on Suomen peleissä studioasiantuntijanaan Tuomo Ruutu.

Oman harvinaisen mausteensa Suomen otteluihin tuo myös suora raportointi jään tasalta, vaihtoaitioiden välistä. Sieltä tunnelmat välittää vuoden radiojuontajaksikin ehdolla ollut sanavalmis Juha Valvio. TV5:n ja Eurosportin jääkiekkotoimittajina halleilla häärivät Kaj Kunnas ja Sebastian Waheeb. Fanien pulssia tunnustelee raporteissaan ”kiekkokansanedustaja” Jethro Rostedt.

Lisäksi

TV5 esittää joka päivä klo 17-19 koosteita päivän kiinnostavimmista kisatapahtumista.

Kutonen esittää kisojen ajan päivittäin klo 23-01 Eurosportin laadukkaita lajikohtaisia koosteohjelmia esimerkiksi lumilautailusta ja hiihtolajeista.

Eurosport Playerissa kaikki olympialaisista.

 

Lajien selostajat ja asiantuntijat TV5:lla, Eurosportilla ja Kutosella:

 

Ampumahiihto

Henry Järvinen

Riikka Sarasoja-Lilja

Maastohiihto

Tommy Rundgren

Riikka-Sarasoja-Lilja

Mäkihyppy ja yhdistetty

Hannu-Pekka Hänninen

Jani Klinga

Alppihiihto

Petra Olamo

Sami Uotila

Lumilautailu

Mikko Suursalmi

Risto Mattila

Freestylehiihto

Mikko Suursalmi

Curling

Jussi Uusipaavalniemi 

Wille Mäkelä

Taitoluistelu
Sirkka Kaipio

Mika Saarelainen

Pikaluistelu ja Short Track

Markku Jokisipilä

Kelkkailu

Matti Heikkinen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.

lokakuu 31, 2017, kello 12:13