mosquito.jpg

TV5 ja Discovery esittää: dokumentti, joka jokaisen pitäisi nähdä

Globaali uutuusdokumentti Mosquito varoittaa maailmanlaajuisen pandemian uhasta. Aihetta dokumentissa avaavat mm. kansainvälisen terveysyhteisön jäsenet, kuten Bill Gates. Kertojana toimii Oscar-ehdokas Jeremy Renner.

Suurin yksittäinen tappava uhka ihmiskunnan modernissa historiassa on hyttynen. Discovery nostaa globaalin uhan huomion keskipisteeseen torstaina 6. heinäkuuta uutuusdokumentilla Mosquito, joka nähdään samanaikaisesti ympäri maailmaa Discovery Channelilla klo 21.00. Suomessa dokumentti nähdään samaan aikaan myös TV5-kanavalla.

Hyttyset ja moskiitot tappavat vuosittain yli miljoona ihmistä, joista suuri osa on lapsia. Hyttysten levittämät taudit, kuten zika-virus, malaria sekä kelta- ja denguekuume ovat nousseet viime vuosina globaalisti otsikoihin. Ongelma on kuitenkin yksittäisiä epidemioita suurempi. Hyttysten elintila laajenee yhä nopeammin, mitä edesauttaa muun muassa lisääntynyt matkailu sekä ilmaston lämpeneminen. Levittäytyessään hyttyset välittävät sairauksia uusille alueille, joissa epidemioihin ei ole valmistauduttu.

Oscar-ehdokkuudella noteeratun näyttelijän Jeremy Rennerin (The Town, The Hurt Locker) luotsaama, neljässä maanosassa kuvattu dokumentti näyttää, miten vakava uhka pieni hyönteinen on ihmiskunnalle. Ilman järjestäytynyttä kansainvälistä yhteistyötä edessä on pahimmillaan historiallinen pandemia, jossa miljardeja ihmisiä uhkaa kuolettava tartunta.

– Discoveryn tavoitteena on ollut yli 30 vuoden ajan herättää laadukkaan tarinankerronnan avulla katsojien uteliaisuus, aiheuttaa keskustelua ja rohkaista toimintaan kriittisten aiheiden suhteen. Mosquito on maailmanlaajuinen hälytys välittömän ja alati kasvavan uhkan huomioimiseksi, sanoo David Zaslav, Discovery Communicationsin pääjohtaja.

Näkemyksensä tilanteeseen kertovat myös muun muassa Bill ja Melinda Gatesin säätiön puheenjohtaja Bill Gates sekä Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskusten entinen johtaja Tom Frieden. Lisäksi ääneen pääsevät miehet, naiset ja lapset, joiden elämää hallitsee pelko seuraavasta, mahdollisesti kuolettavasta pistoksesta. Monelle heistä tartunta on jo todellisuutta.

Mosquito
TV5 ja Discovery Channel
to 6.7. klo 21.00

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.

kesäkuu 1, 2017, kello 10:16