Tuore dokumentti Tanskan sukellusvenemurhasta TV5:lla

Kuolema sukellusveneessä käy läpi poikkeuksellista rikostapausta, jossa tanskalaiskeksijä Peter Madsen on syytettynä ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin raa’asta murhasta.

 

Nuori ruotsalainen toimittaja Kim Wall astui kauniina elokuisena iltana vuonna 2017 pahaa-aavistamattomana tanskalaisen keksijän Peter Madsenin rakentamaan sukellusveneeseen. Wallin oli tarkoitus tehdä Madsenista henkilöhaastattelu, mutta toimittaja ei koskaan saapunut takaisin maihin. 11 päivää myöhemmin Wallin silvottu torso löydettiin merestä. Katoamiseksi luokitellusta tapauksesta sukeutui nopeasti yksi Tanskan historian järkyttävimmistä rikoksista.

 

Tuore kaksiosainen tanskalaisdokumentti Kuolema sukellusveneessä (Death On A Submarine, 2018) pureutuu päivää ennen 8. maaliskuun oikeudenkäyntiä poikkeukselliseen rikokseen, josta Peter Madsen sai syytteet murhasta, vapaudenriistosta ja seksuaalirikoksesta. Dokumentti käy läpi tutkijoiden ja avaintodistajien avulla tapahtumia hetki hetkeltä ennen raakaa murhaa ja sen jälkeen. Etsintöjä johtanut merikapteeni John Strøbæk kertoo kriittisistä hetkistä yönä, jolloin sukellusvene todettiin kadonneeksi. Madsenista puhuvat myös hänen naisystävänsä Deidre sekä ystävät ja kollegat.

Syyttäjän mukaan on todistettavissa, että Madsen sekä suunnitteli ennalta että toteutti Wallin raa’an murhan ja ruumiinhäpäisyn. Hän vaatii Madsenille elinkautista vankeustuomiota ja on myös todennut, että Madsen on vaaraksi muille ihmisille, mikäli pääsee vapaaksi.
 
Kuolema sukellusveneessä
TV5 ke 7.3. klo 21 ja 22

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.

helmikuu 21, 2018, kello 10:50