Tällaista kiekkopuolisoiden elämä on todellisuudessa – uutuussarja Lätkä Love alkaa syyskuussa TV5:lla ja Dplayssa

Sirpa Selänne debytoi juontajana sarjassa, joka seuraa lähietäisyydeltä eri puolilla maailmaa asuvien kiekkopuolisoiden ja heidän perheidensä arkea.

Elämä jääkiekkoilijan rinnalla saattaa näyttäytyä ulospäin melko yksiulotteisena. Todellisuudessa jokainen kiekkopari ja -perhe on omanlaisensa, ja tapoja elää on monia. Dokumentaarinen uutuussarja Lätkä Love raottaa ovea kiekkopuolisoiden arkeen ennennäkemättömällä tavalla TV5:n ja Dplayn syksyssä. Sarjan juontaa Suomen kuuluisin kiekkovaimo Sirpa Selänne, joka ymmärtää omakohtaisesti, mitä päähenkilöt käyvät läpi.

Kaikki kuusi sarjassa nähtävää naista ovat erilaisia, mutta heitä yhdistää puolison ammatti. Miss Suomi Alina Voronkova elää kiireistä missiarkea ja luovii etäsuhteessa Japanissa asuvan poikaystävänsä kanssa. Etärakkaus on arkea myös aitajuoksija Lotta Haralalle, jonka kiekkoilijapuoliso satsaa osaltaan uraansa Latvian Riikassa. Sveitsin Davosissa Karoliina Lindgrenin pitää kiireisenä suurperheen pyörittäminen. Työstään ja rakkaista hevosistaan luopunut Miia Säilä pohtii Yhdysvaltojen Texasissa, mitä tehdä omalle työuralleen. Urapohdinnat ja sopeutuminen uuteen ympäristöön mietityttävät myös kotiäiti Jonna Koskirantaa, jonka perhe on muuttanut kiekkoilijaisän perässä tällä kertaa Unkariin.
Kiekkoelämää värittää vahvasti juuri väliaikaisuus – nimi paperissa ei tarkoita mitään, jos peli ei kulje. Jatkuvat muutot vaikuttavat paitsi puolison myös lasten elämään, kun kotikaupunki, kieli tai päiväkoti voi vaihtua lennossa.

Kuinka sarjan naiset yhdistävät kotiäitiyden ja oman uran, kun asuinpaikan määrittää miehen työpaikka? Onko elämä pelkkää luopumista vai sittenkin upea mahdollisuus nähdä maailmaa? Entä kuinka rakkaus kestää etäsuhteen ja miten perhearki järkkyy, kun vaarana on potkut ja muutto toiseen maahan? Luvassa on niin etäsuhdetta kuin perhe-elämää, pelkoa, ikävää ja epävarmuutta, mutta myös onnistumisia ja rakkautta – parhailta aitiopaikoilta.

Ohjelman Discoverylle tuottaa Aito Media.

Lätkä Love
TV5 maanantaisin klo 21.00 alkaen 9.9.
Katsottavissa myös Dplayssa

 

Emilia Nyström

Nikko, Japani

Emilia, 35, on entinen beachvolley-ammattilainen ja nykyinen pienen pojan äiti. Takana on menestyksekäs ammattiura yhdessä kaksoissisko Erikan kanssa, ja palkintokaapista löytyy muun muassa EM-pronssimitali. Nyt hektinen urheilu-ura on vaihtunut kotiäitiyteen. Emilian mies, entinen kiekkomaalivahti Ari-Pekka Siekkinen on saanut päävalmentajan pestin Japanin Nikosta, ja perhe suuntaa toiselle puolelle maailmaa Nikko-pojan ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen. Arki vieraassa kulttuurissa on täynnä haasteita, ja kielimuuri vaikeuttaa paikallisiiin tutustumista. Japanilaisten erikoisuuksien keskellä elävä Emilia päättää kuitenkin nauttia kotiäidin arjesta. Välillä päivät tuntuvat yksinäisiltä ja pitkiltä, mutta onneksi rakas kaksoissisko on vain videopuhelun päässä Kyproksella.

Alina Voronkova

Helsinki, Suomi

Miss Suomi 2018 Alina Voronkova, 24, elää kiireistä missiarkea Helsingissä. Samaan aikaan poikaystävä Joonas Hurri pelaa jääkiekkoa japanilaisessa pikkukaupungissa. Kolme vuotta seurustelleet Alina ja Joonas ovat päätyneet etäsuhteeseen, sillä kumpikin haluaa panostaa omaan uraansa. Alinan pitkäaikainen haave misseydestä on toteutunut, ja hän kokee elävänsä unelmaansa, mutta yhteydenpito Joonakseen on haasteellista jatkuvan kiireen ja aikaeron vuoksi. Miss Universum -kisaan treenaava Alina uskoo kuitenkin lujasti parisuhteen kestävän misseyden tuoman julkisuuden ja kuukausien erossaolon. Ikävä helpottaa, kun Alina pääsee kuvausmatkalle Japaniin.

Miia Säilä

San Antonio, Texas

Miia, 26, on työskennellyt personal trainerina ja kisannut fitness-urheilussa. Elämä muuttui kertaheitolla, kun hän tapasi kolme vuotta sitten poikaystävänsä Ville Husson. Eläinrakas ja urheilullinen Miia päätti muuttaa maalivahtina pelaavan Villen uran perässä Texasiin. Yhteinen arki ei tule ilman uhrauksia: työn lisäksi Miia on luopunut rakkaista hevosistaan. Miia ja Ville panostavat kaikkensa siihen, että Villen NHL-ura pyörähtäisi käyntiin, ja Miian haave omasta kodista voisi toteutua. Jatkuvassa epävarmuudessa eläminen stressaa Miiaa, ja hän herää miettimään myös omaa uraansa. Miia ei voi lupa-asioiden vuoksi työskennellä USA:ssa, mutta täytettä päiviin löytyy rakkaan hevosharrastuksen merkeissä.

Jonna Koskiranta

Szekesfehervari, Unkari

Jonna, 32, on elänyt kiekkoarkea jo 13 vuoden ajan. Jonnan miehen Tero Koskirannan ura on kuljettanut paria kaupungista ja maasta toiseen. Tällä kaudella Tero on tehnyt sopimuksen Unkarin Szekesfehervariin, jonne suuntaavat myös Jonna ja pariskunnan kaksi tytärtä. Viisi vuotta kotiäitinä ollut Jonna on laittanut oman uransa syrjään Teron työn vuoksi jo pitkään. Nyt ajatus töihin paluusta alkaa houkuttaa. Aluksi arki unkarilaisessa pikkukaupungissa on edullista ja ihanaa, mutta vanhemman tyttären sopeutumisvaikeudet aiheuttavat huolta. Nämä saavat Jonnan pohtimaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Oman ajan ottamisen lisäksi Jonna päätää edistää myös omaa uraansa.

Karoliina Lindgren

Davos, Sveitsi

Neljän lapsen äiti Karoliina, 36, asuu perheineen kuvankauniissa sveitsiläisessä alppikylässä Davosissa. Karoliinan mies Perttu pelaa jo kuudetta kauttaan HC Davosin joukkueessa, ja paikasta on muodostunut koko perheelle koti. Karoliina on itsenäinen ja vahva perheenäiti, joka on aina halunnut myös oman uran. Saksan kielen oppimisen kautta Karoliina on luonut Sveitsiin oman elämän ja omat sosiaaliset verkostonsa. Nuorimman lapsen kanssa kotona oleva Karoliina haaveilee sairaanhoitajan työhön paluusta.  Tasaiset viisi vuotta Davosissa saavat kuitenkin heti alkukaudesta särön, kun koko perhe joutuu lähtöuhan alle kiekkojoukkueessa kytevän kriisin vuoksi.

Lotta Harala

Helsinki, Suomi

Aitajuoksija, vuoden 2017 Suomen mestari Lotta, 27, elää urheiluntäyteistä arkea Helsingissä. Uran päätähtäin on Tokiossa vuonna 2020 pidettävät Tokion olympialaiset. Lotta on seurustellut poikaystävänsä Matias Myttysen kanssa kuusi vuotta. Urheilijaparille on itsestäänselvää, että kumpikin satsaa nyt täysillä omaan uraansa. Matias kiekkoilee Latvian Riikassa, joten pariskunta toivoo näkevänsä usein. Perinteistä kiekkovaimon roolia vastaan kapinoiva Lotta ei ole valmis tinkimään omasta urastaan ja pariskunta näkee etäsuhteessa paljon hyviä puolia. Selkäkivun viedessä Lotan yöunet välimatka kuitenkin alkaa painaa, ja lopulta edessä on leikkaus sekä siitä kuntoutuminen. Selkäongelmien myötä Lotan tavoitteet koko kaudelle muuttuvat radikaalisti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

elokuu 7, 2019, kello 13:28