Oscar-voittajien Alex Gibneyn ja Steven Spielbergin tuottama uusi sarja WHY WE HATE saa lokakuussa maailman ensi-iltansa

Kuusiosainen sarja on Amblin Televisionin ja Jigsaw Productionsin yhteistuotanto. Sarjan ovat ohjanneet Emmy-voittajat Geeta Gandbhir ja Sam Pollard. Ohjelmasarja saa maailman ensi-iltansa Discovery Channelilla 13.10. Suomessa ohjelma nähdään Dplayssa ja TV5:lla 17.10. alkaen.

Viha ja konfliktit ovat olleet koko ihmisen historian ajan osana meitä. Ääripäät, kuten holokausti tai Ruandan kansanmurha, ovat karmivia esimerkkejä siitä, kuinka viha on lisännyt joukkotuhoa. Viha muotoilee elämäämme lukemattomilla tavoilla ja on osallisena päivittäisiin tapahtumiin, kuten koulukiusaamiseen tai sosiaalisessa mediassa käytävään ilkeään keskusteluun. Vaikka kaikilla ihmisillä on kyky vihata, harvat ymmärtävät, mikä sen sytyttää ja mikä muuttaa vihan tuhoavaksi voimaksi.

Vastaavien tuottajien Alex Gibneyn ja Steven Spielbergin sekä ohjaajien Geeta Gandbhirin ja Sam Pollardin (Emmy-voittajat When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts -dokumentin takana) luomassa WHY WE HATE -sarjassa tarkastellaan ihmiskunnan tuhoavimman tunteen, vihan voimaa. Ajassa kiinni olevan sarjan keskiössä on toive siitä, että jos ihmiset oppisivat paremmin ymmärtämään omaa mieltään heillä olisi mahdollisuus käsitellä vihaansa ja viimein estää sitä leviämästä.

– WHY WE HATE -sarjassa pohdittavat kysymykset ovat ajankohtaisempia kuin koskaan, toteaa Nancy Daniels Discovery Factualin Chief Brand Officer. Me olemme erittäin ylpeitä Discoverylla voidessamme käsitellä tätä kriittistä aihetta legendaaristen tuottajien Alex Gibneyn ja Steven Spielbergin sekä heidän tiimin avulla. Tiimin kokoama tutkimustieto tuo meille ymmärrystä ja tarinankerronta luo toivoa, jatkaa Daniels.

– Pureutuminen syvälle ihmismieleen ei ole ainoastaan kiinnostavaa vaan välttämätöntä, jotta voimme ymmärtää keitä olemme. Kyseessä ei ole vain sarja, jossa dokumentoidaan tapahtunutta vaan se on yritys käsitellä sitä, miksi vihaamme. Tarkastelemme asiaa tieteellisestä näkökulmasta käsin ja pyrimme hahmottamaan, mitä on ihmisyys. Viha on DNA:ssamme. Jos ymmärrämme käyttäytymistämme, voimme ehkä muuttaa itseämme. Käyttäytymisemme muuttamiseen meillä on ihmisinä ainutkertainen kyky, toteavat Gibney ja Spielberg.

Vihan syvimpään olemukseen sukelletaan tutkivan journalismin, historian, biologian, psykologian sekä neurotieteen avulla. Sarjassa jäljitetään vihan evolutionaalista tarkoitusta ja peilataan sen vaikutuksia yksilöihin sekä yhteiskuntiin läpi ihmiskunnan historian. Vihan tarkasteleminen käyttäytymistieteen näkökulmasta katsottuna auttaa meitä ymmärtämään, mitkä asiat aiheuttavat konflikteja. Tieteen mukaan tuominen helpottaa myös rehellisen ja ajoittain hankalankin keskustelun käymistä.

Jokaisessa jaksossa haastavien teemojen käsittelyssä auttavat kognitiotieteen tutkija Laurie Santos, evoluutiotieteen antropologi Brian Hare, toimittaja ja kirjailija Jelani Cobb, ääriliikkeisiin erikoistunut tutkija Sasha Havlicek, kansainväliseen rikosoikeuteen erikoistunut asianajaja Patricia Viseur Sellers sekä neurotieteilijä Emile Bruneau.

WHY WE HATE -sarjan kaikki kuusi osaa Dplay+:ssa 17.10. klo 22.00
Sarja alkaa myös TV5:lla 17.10. klo 22.00 ja on katsottavissa aina jakso kerrallaan torstaisin

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

syyskuu 18, 2019, kello 12:28