Menestyssarja Blacklist alkoi TV5:lla tiistaina

Sonyn uutuussarja Blacklist tuo ruutuun jännitysnäytelmän, joka imaisee katsojan tiiviisti mukaansa.

Mikä saa yhden USA:n etsityimmistä rikollisista antautumaan vapaaehtoisesti FBI:lle? Kysymys koukutti viime syksynä USA:n tv-yleisön, ja uutuusdraamasarja Blacklist nousi nopeasti katsojatilastojen kärkeen. Keskustelu jatkui myös verkon puolella: Blacklist oli lokakuussa 2013 USA:n puhutuimpien uusien tv-sarjojen listalla sijalla 4. Sarjasta puhuttiin positiivisemmin kuin mistään muusta tv-ohjelmasta. (Lähde: www.adage.com, Keller Fay Group)

Blacklistin tapahtumaketju alkaa, kun pitkään piileskellyt rikollinen Raymond “Red” Reddington (James Spader) antautuu yllättäen. Redillä on FBI:lle erikoinen yhteistyötarjous. Hän lupaa auttaa viranomaisia kuolleeksi luullun superterroristin kiinniotossa, mutta suostuu kommunikoimaan ainoastaan vastavalmistuneen profiloijan Elizabeth “Liz” Keenin (Megan Boone) kanssa. Ei mene kauaa, kun kokematon Liz ajautuu Redin rinnalla vaaralliseen ajojahtiin.

Blacklistin koukku on sarjan yllätyksellisyys: juuri kun luulet tietäväsi juonen, huomaat olevasi väärässä. Ovatko Redin aikeet vilpittömät vai pyrkiikö hän edistämään rikollisen uraansa FBI:n avulla? Myös muiden henkilöhahmojen taustoista paljastuu salaisuuksia.

James Spader sai roolistaan Golden Globe 2014 -ehdokkuuden, ja Blacklist nousi tämän vuoden People’s Choice Awardseissa ehdokkaaksi paras uusi tv-draama -kategoriassa. Sarjan 22-osainen ensimmäinen kausi pyörii parhaillaan USA:ssa, ja toinen kausi on jo tilattu.

Blacklist
Ti 4.3. alkaen

TV5 klo 21.00 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.
Avatar

maaliskuu 7, 2014, kello 11:08