Jyrki Sukula luotsaa ruokavallankumousta TV5:n ja Dplayn uudessa ohjelmassa

Suomalainen menestysresepti -sarja seuraa jännittävää kilpailua, jonka lopputuloksena kaupan hyllyille saadaan uusi, innovatiivinen ruokatuote.

Suomalainen menestysresepti on huippukokki ja ruoka-alan monitoimimies Jyrki Sukulan luotsaama ohjelma, jossa tehdään suomalaista ruokavallankumousta ja etsitään nimensä mukaisesti seuraavaa menestyjää elintarvikebisnekseen. Ohjelman voittaja saa kehittämänsä tuotteen S-ryhmän ruokakauppojen hyllyille koko Suomen maisteltavaksi. Kilpailu nähdään TV5:lla ja Dplayssa 30. kesäkuuta alkaen.

Ohjelmaan haki mukaan yli sata ruokainnovaattoria, joista vajaat 30 valittiin semifinaaliin. Vain kuusi heistä lunasti paikkansa jatkossa ja pääsi kehittämään tuotettaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Jokainen finalisti sai 15 000 euroa tuotteensa kehittämiseen,
mutta lopussa vain yksi voittaa.

Ohjelmassa seurataan, miten finalistien matka kohti kaupan hyllyä etenee. Valmistuuko tuote ajoissa? Onko sitä mahdollista tuottaa tarpeeksi iso määrä? Entä millainen on tuotteen tarina? Onko pakkaus riittävän houkutteleva, jotta tuote tarttuu kuluttajan matkaan? Ja se kaikkein tärkein: millaista palautetta maku saa lahjomattomilta kuluttajilta?

Finalisteja tuomaroivat ja tukevat Sukulan rinnalla muun muassa S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, Finlaysonin Jukka Kurttila, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma sekä PR Foodsin toimitusjohtaja ja sijoittaja Indrek Kasela. Lisäksi kilpailijoita sparraavat vierailevat asiantuntijat.

Ohjelmassa sukelletaan ruoka- ja tuotekehityksen maailmaan ja nähdään, miten ideasta kehittyy valmis tuote. Finaalissa nähdään rohkeita innovaattoreita aina vasta-alkajista kauan alalla olleisiin tekijöihin, joista jokainen janoaa voittoa. Elokuussa selviää, mikä tuote voittaa paikan kaupan hyllyllä ja kuluttajien ostoskoreissa.

Sarjan Discoverylle tuottaa Aito Media. Suomalainen menestysresepti -kilpailun järjestää S-ryhmä.


Suomalainen menestysresepti
TV5 su klo 20.00 alkaen 30.6.
Katsottavissa myös Dplayssa

 

FINALISTIEN ESITTELYT


Annika Ikonen, 22

Lipasu Oy / Härkäpavusta tehty jäätelö Härtelö

Soijaton, vegaaninen, härkäpavuista tehty jäätelö on hyvä vaihtoehto muille kasvipohjaisille jäätelöille, ja sitä saa nauttia hyvällä omallatunnolla eettisyydestä saatikka hyvästä mausta tinkimättä. Annikan mielestä Härtelön ei tarvitse heti lähteä kiertämään maailmaa, vaan tarkoituksena on, että se toisi iloa mahdollisimman monen elämään.

Paavo Vallas, 26

Särkifood Oy / Kalajauheliha SÄRVIN

Paavo on lukiolaisesta lähtien haaveillut tekevänsä maailmasta paremman paikan, ja lopulta syntyi SÄRVIN eli särkikaloista tehty kalajauheliha. Paavo tiedostaa, ettei tuotteen myynnissä riitä välttämättä pelkkä ympäristöystävällisyys, joten hän tituleeraa SÄRVINtä itsevarmasti joka kodin helpoimmaksi kalaruuaksi. Se toimii tavallisen jauhelihan tavoin, mutta on nautajauhelihaan verrattuna huomattavasti kevyempi ja ekologisempi vaihtoehto.

Hanna Yli-Kuha, 44

Alavuden Öljynpuristamo, punajuurilevite JUUREVA

Alavuden Öljynpuristamon johtaja Hanna on viime vuosina yhdessä tiiminsä kanssa yrittänyt löytää ratkaisua siihen, miten suomalaiset söisivät enemmän hyviä rasvoja, kuten omega 3:sta. Syntyi JUUREVA -levite, jossa yhdistyvät pähkinäinen kylmäpuristettu rypsiöljy ja punajuuri. Ja mikä parasta, levite on saanut inspiraationsa suomalaisesta maaperästä.

Carme Plumed-Ferrer, 42

Probitat Oy, Kuopio, kvinoapohjainen smoothie Mo’Zumo

Carmen tiimin kehittelemän probioottisen ja kvinoa-pohjaisen smoothien raaka-aineina on käytetty bakteereilla käynyttä, Suomessa viljeltyä kvinoaa. Carmen mukaan kauppojen hyllyissä tuote tulisi pelastamaan terveellisenä, nopeana välipalana monta kiireistä kansalaista. Hänen toiveena onkin, että smoothie aloittaisi uudenlaisen, terveellisemmän välipalakulttuurin.

Minna Sakki-Eerola, 53

Knehtilän luomutuote, Hyvinkää, härkäpavuista ja tattarista tehtyjä naposteluherkkuja, Snäkki tattarisnack ja tattarimuro

Minna on emäntänä WWF:n palkitsemalla Knehtilän luomutilalla, jossa ei tingitä ekologisuudesta, terveellisyydestä ja hyvästä mausta. Tilalla valmistetaan luomutattarista ja härkäpavuista suolaisia ja makeita hyvän omantunnon naposteluherkkuja, joiden tuotannossa on otettu huomioon ravinteiden kiertokulku ja uusiutuvan energian hyötykäyttö.

Anssi Räntilä, 58

Leivon leipomo, Tampere, kasvispyörykkä BOLTSI

Leivon leipomon tuotantopäällikkö tuli vahingossa kehitelleeksi lihapullan, joka ei kuitenkaan ole lihapulla, vaan hiivattomasta taikinasta valmistettu, siemenillä ryyditetty kasvispyörykkä. Anssin valttikorttina on tarjota suomalaisiin keittiöihin lihatonta, arkista, nopeaa ja maistuvaa ruokaa.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

toukokuu 28, 2019, kello 12:32