Extreme-urheilijana tunnetun Iiro Seppäsen uskomaton tarina TV5:lla ja Dplayssa

Uusi dokumentaarinen sarja Äärirajoilla: Iiro Seppänen käy läpi extreme-urheilijana, taikurina ja tuottajana vaikuttaneen Iiron elämää, jota on ohjannut tinkimätön unelmien tavoittelu, jopa oman hengen uhalla.

Iiro Seppänen on extreme-lajien ammattilainen, jonka elämää on värittänyt kyltymätön seikkailunhalu ja sen tuoma vaara. Marginaalilajina tunnettu, sittemmin Iiron ja hänen ystäviensä ansiosta mediailmiöksi noussut hengenvaarallinen BASE-hyppääminen on liikuttanut Iiroa yli 120 maahan uusien haasteiden perässä. Iirolla on takanaan lukematon määrä uhkarohkeita BASE-hyppyjä ympäri maailmaa, mukaan lukien hypyt tunnetuista maamerkeistä kuten Ranskan Eiffel-tornista ja Kuala Lumpurin Petronas-torneista.

Uusi dokumentaarinen sarja Äärirajoilla: Iiro Seppänen pureutuu Iiron kiehtovaan ja poikkeukselliseen tarinaan TV5:n ja Dplayn syksyssä. Sarjassa selviää, miten jo lapsena taikuudesta kiinnostuneesta miehestä sukeutui menestynyt ammattitaikuri ja lopulta yhä vaativimpien temppujen innoittamana maailman vaarallisimman urheilulajin ammattilainen.

Iiro eli vuosien ajan jokaisen päivän kuin se olisi ollut viimeinen. Vuonna 2001 uhkapeli kostautui Iiron iskeydyttyä kesken hypyn kallioon Arizonassa, minkä johdosta hän vammautui pysyvästi. Vuosien kuntoutuminen pakotti kohtaamaan pelot uudelleen. Lopulta sitkeä seikkailija nousi jaloilleen ja päätyi Hollywoodiin, mikä johti televisio- ja elokuvatuottajan uraan. Veri veti myös edelleen extreme-urheilun pariin, ja lopulta Iiro ystävineen lanseerasi kokonaan uuden urheilumuodon, siipipukukilpailut.

Iiron tarina on poikkeuksellinen, mutta sen ydinteemat – pelko, menetys ja tarkoituksen etsiminen – koskettavat laajalti. Ohjelmassa Iiro syväluotaa kokemuksiensa kautta sitä, mikä ajaa ihmisen jatkuvaan riskinottoon. Kuva täydentyy ennennäkemättömän arkistomateriaalin sekä ystävien ja perheen haastatteluiden kautta. Sarja haastaa tarkastelemaan vaaran käsitettä ja raottaa samalla ovea kiehtoviin elämäntarinoihin extreme-urheilun ja sitä ympäröivien ilmiöiden maailmassa.

Ohjelman Discoverylle tuottavat Solar Rebublic Oy ja Brightzone.
 

Äärirajoilla: Iiro Seppänen
TV5 torstaisin klo 21.00 alkaen 19.9.

Katsottavissa myös Dplayssa

***

5. syyskuuta ilmestyy Siltalan kustantamana myös Iiro Seppäsen kirja Kolme elämää. Se on suorasukainen ja hyvin dramaattinenkin omaelämäkerta miehestä, jolla tähän mennessä on ollut kirjan nimen mukaisesti ainakin kolme elämää: taikuri-uran aika Suomessa, basehyppykausi ympäri maailmaa sekä työskentelyvuodet Hollywoodissa. Kolme elämää on persoonallinen tarina päättäväisyydestä, sinnikkyydestä ja uhrauksista. Se kertoo yhden ihmisen intohimoisesta matkasta menestykseen ja menetyksiin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Posted in Ajankohtaista.
Discovery Networks Finland

Discovery Networks Finland

elokuu 15, 2019, kello 13:12